Salát se zastřeným vejcem

SUROVINY:
2 hlávky salátu
150 g  cottage
300 g rajčat
olivový olej
sůl a pepř
balsamiko
4 vajíčka
ocet

POSTUP:
1. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně nám obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se nám vytvoří malý vír do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Žloutek musí zůstat tekutý! Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby nám oschla.
2. Salát opláchneme, keramickým nožem nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme k salátu. Dále do salátu dáme cottage, olivový olej, balsamiko a okořeníme solí a pepřem. Vše řádně promícháme.

Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 50 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=15

Komentáře

Oblíbené příspěvky