Sedmikráskový sirup
SUROVINY:
500 sedmikráskových kvítků
1 citron
750 g třtinového cukru
750 ml vody
POSTUP:
Sedmikrásky opláchněte, vložte do mísy a přelijte horkou vodou. Přidejte pokrájené citrony a nechte 24 hodin louhovat. Sceďte nejlépe přes lněné plátýnko, pořádně vymačkejte.
Přidejte cukr a za stálého míchání svařte do hustoty sirupu a přelijte do lahví.
VYUŽITÍ:
Dá se pít s vodou, ale lze jím také sladit čaj nebo třeba palačinky. Současně má protizánětlivé účinky, podporuje vykašlávání a také činnost ledvin a močových cest.
500 sedmikráskových kvítků
1 citron
750 g třtinového cukru
750 ml vody
POSTUP:
Sedmikrásky opláchněte, vložte do mísy a přelijte horkou vodou. Přidejte pokrájené citrony a nechte 24 hodin louhovat. Sceďte nejlépe přes lněné plátýnko, pořádně vymačkejte.
Přidejte cukr a za stálého míchání svařte do hustoty sirupu a přelijte do lahví.
VYUŽITÍ:
Dá se pít s vodou, ale lze jím také sladit čaj nebo třeba palačinky. Současně má protizánětlivé účinky, podporuje vykašlávání a také činnost ledvin a močových cest.
Komentáře
Okomentovat