Šťavnatá panenka na šalvěji s rozmarýnovým bramborem

SUROVINY:
1 vepřová panenka
6 plátky parmské šunky
7 lístků čerstvé šalvěje
hladká mouka na obalení
olivový olej
1 lžička másla
150 ml suchého bílého vína
sůl a pepř
6 středně uvařených brambor
1 lžíce čerstvého rozmarýnu

POSTUP:

1. Panenku opláchneme a zbavíme blan. Nakrájíme ji zhruba na 6 dílů (podle velikosti). Panenku zlehka prsty poklepeme, osolíme a opepříme. Se solí zacházíme opatrně protože parmská šunka je dost slaná. Na každý plátek dáme lístek šalvěje, plátek omotáme do šunky a obalíme v mouce. Díky mouce se nám vytvoří senzační sosík. Do pánve přilijeme 2
lžíce olivového oleje a lžičku másla. Rozehřejeme a maso orestujeme ze všech stran. Vytvoří se nám křupavá krustička. Masíčko podlijeme vínem a z každé strany ještě asi 2 minuty dusíme. Záleží na tloušťce masa, ale chceme docílit toho, aby maso bylo uvnitř pěkně růžové a šťavnaté. Maso poté vyjmeme na talířek. Do omáčky dáme lístek šalvěje, dochutíme solí a pepřem a dusíme dokud sosík nemá požadovanou hustotu.
2. Uvařené brambory oloupeme a pokrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme rozmarýn, brambory a restujeme do zezlátnutí. Před koncem dochutíme hrubozrnnou solí a ještě asi 2 minutky restujeme.
Přeji dobrou chuť :)

Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 140 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=30

Komentáře

Oblíbené příspěvky