Pirohy se špenátovým pyré

SUROVINY:
1 malá cibule
10 žampionů

2 lžíce másla
180 g goudy
100 g šunky
2 rajčata
1 balení listového těsta
sůl a pepř
rozšlehané vajíčko
hrubozrnná sůl
Na pyré:
5 brambor
120 g čerstvého špenátu

masový vývar podle potřeby

POSTUP:

1. V pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm na jemno pokrájenou cibulku. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a šunku na kostičky. K cibulce nejprve přidáme žampiony a po chvilce i šunku. Rajčata nakrájíme na kostičky a sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Když jsou žampiony měkké, tak vypneme sporák a ještě do horkých žampionů vmícháme rajčátka a sýr. Podle chuti přidáme sůl, pepř a směs je v tuto chvíli připravená.

2. Listové těsto vyválíme na tenký plát a pomocí formiček na pirohy vykrajujeme kolečka. Následně je plníme směsí, kraje potřeme vajíčkem a strany k sobě pečlivě přitiskneme. Pirohy dáváme na plech, který máme vystlaný pečícím papírem. Potřeme je vajíčkem a posypeme hrubozrnnou solí. Dáme péci při 200°C do zezlátnutí.
3. Brambory zbavíme slupky a uvaříme do měkka v osolené vodě. Čerství špenát spaříme horkou vodou a následně scedíme. Do uvařených, scezených brambor přidáme špenát, přilijeme trochu vývaru a rozmixujeme do hladka. Hotové pirohy podáváme s bramborovým pyré.  


Doba přípravy: 1,2 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 100 Kč



http://myfashionworldafashionblog.blogspot.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky