Vepřová panenka na šalvěji a portském víně
SUROVINY:
2 vepřové panenky
plátky kvalitní anglické slaniny
5 lístků šalvěje
2 dcl portského vína
olivový olej
sůl a pepř
POSTUP:
Vepřovou panenku nakrájíme na asi 4 cm silné plátky, rukou lehce naklepeme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Po obvodu panenku obalíme slaninou. Na pánev dáme tři lžíce olivového oleje a maso pečeme z každé strany dle libosti. Já upřednostňuji medium. Když je maso hotové, vyjmeme jej z pánve na talíř a necháme odpočinout. Mezi tím nalijeme do výpeku portské víno, přidáme lístky šalvěje a necháme zredukovat. Podle chuti přidáme do omáčky sůl a pepř. Maso podáváme polité sladkou omáčkou a jako přílohu jsem zvolila brambory.
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 120 Kč
2 vepřové panenky
plátky kvalitní anglické slaniny
5 lístků šalvěje
2 dcl portského vína
olivový olej
sůl a pepř
POSTUP:
Vepřovou panenku nakrájíme na asi 4 cm silné plátky, rukou lehce naklepeme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Po obvodu panenku obalíme slaninou. Na pánev dáme tři lžíce olivového oleje a maso pečeme z každé strany dle libosti. Já upřednostňuji medium. Když je maso hotové, vyjmeme jej z pánve na talíř a necháme odpočinout. Mezi tím nalijeme do výpeku portské víno, přidáme lístky šalvěje a necháme zredukovat. Podle chuti přidáme do omáčky sůl a pepř. Maso podáváme polité sladkou omáčkou a jako přílohu jsem zvolila brambory.
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 120 Kč
Komentáře
Okomentovat