Hrušky na víně

SUROVINY:
2 hrušky
200 ml červeného vína
100 ml vody
1 badyán
1 celá skořice
6 hřebíčků
3 lžíce třtinového cukru
špetka pomerančové kůry
lžička solamylu + studená voda

POSTUP:
Do malého hrnce nalijeme víno, vodu, přidáme badyán, pomerančovou kůru, skořici, hřebíček, cukr a přivedeme k varu. Mezitím co se nám víno prohřívá si oloupeme hrušky tak, aby nám zůstala šťopka. Hrušky ponoříme do vína a pozvolna vaříme 10 minut, poté hrušku otočíme a vaříme dalších 10 minut. Když jsou hrušky měkké, tak je z vína vyjmeme. Omáčku z vína zredukujeme zhruba na polovinu a poté zahustíme solamylem, který máme promíchaný ve studené vodě. Povaříme asi 3 minuty a můžeme podávat s luxusní hruškou.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 30 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=40

Komentáře

Oblíbené příspěvky