Krupicová s vejcem
SUROVINY:
1 lžíce másla
60 g šunky
1 mrkev
1 brambor
hrst hrášku
1 l masového vývaru
4 lžíce dětské krupičky
3 rozšlehaná vejce
sůl a pepř
POSTUP:
Brambory a mrkev zbavíme slupky a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a vsypeme k němu brambory, mrkev, hrášek, na kostičky pokrájenou šunku a restujeme asi 5 minut. Poté zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Když máme zeleninu měkkou, tak do polévky přisypeme krupičku. Asi po třech minutách přilijeme rozšlehaná vejce a ta za stálého míchání vaříme ještě 3 minuty. Podle chuti okořeníme solí a pepřem.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 30 Kč
1 lžíce másla
60 g šunky
1 mrkev
1 brambor
hrst hrášku
1 l masového vývaru
4 lžíce dětské krupičky
3 rozšlehaná vejce
sůl a pepř
POSTUP:
Brambory a mrkev zbavíme slupky a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a vsypeme k němu brambory, mrkev, hrášek, na kostičky pokrájenou šunku a restujeme asi 5 minut. Poté zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Když máme zeleninu měkkou, tak do polévky přisypeme krupičku. Asi po třech minutách přilijeme rozšlehaná vejce a ta za stálého míchání vaříme ještě 3 minuty. Podle chuti okořeníme solí a pepřem.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 30 Kč
Komentáře
Okomentovat