Kuskus po italsku
SUROVINY:
250 g kuskusu
3 velká rajčata
2 jarní cibulky
olivový olej
100 g schwarzwaldské šunky
2 mozzarelly
sůl a pepř
bazalka
pár kapek citronové šťávy
1 stroužek česneku
POSTUP:
1. Kuskus uvaříme podle návodu. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme.
Nasekáme je na malé kousky. Jarní cibulku nakrájíme na jemno a orestujeme v pánvi, v které máme olej. Přidáme nasekaná rajčata, prolisovaný česnek, hrst bazalky, na kostky nakrájenou šunku, šťávu z citronu a okořeníme solí a pepřem.
2. Dva plátky šunky a mozzarelly si dáme stranou. Šunkou obalíme malý kousek mozzarelly a dáme zapéci na 5 minut při 200°C.
3. Rajčatovou směs smícháme s kuskusem, vmícháme do ni kostičky mozzarelly a ještě chvilinku vše prohřejeme. Na talíři zdobíme balíčkem z mozzarelly a šunky.
Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 90 Kč
3 velká rajčata
2 jarní cibulky
olivový olej
100 g schwarzwaldské šunky
2 mozzarelly
sůl a pepř
bazalka
pár kapek citronové šťávy
1 stroužek česneku
POSTUP:
1. Kuskus uvaříme podle návodu. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme.
2. Dva plátky šunky a mozzarelly si dáme stranou. Šunkou obalíme malý kousek mozzarelly a dáme zapéci na 5 minut při 200°C.
3. Rajčatovou směs smícháme s kuskusem, vmícháme do ni kostičky mozzarelly a ještě chvilinku vše prohřejeme. Na talíři zdobíme balíčkem z mozzarelly a šunky.
Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 90 Kč
Komentáře
Okomentovat