Pirohy plněné kuřecí směsí
SUROVINY:
celozrnné
listové těsto
450 g
kuřecích prsou
10
žampionů
olivový
olej
grilovací koření
kari
koření
100
g eidamu
2
mozzarelly
hrst
nasekané bazalky
sůl a
pepř
rozšlehané
vajíčko
sezamové
semínko
POSTUP:
1.
V pánvi rozehřejeme
olej a orestujeme na něm na kostičky
pokrájené kuřecí maso,
okořeníme kari a grilovacím kořením.
Žampiony nakrájíme na tenké plátky a
přidáme k
masu. Eidam
a mozzarellu nastrouháme na hrubém
struhadle. Když jsou žampiony měkké, tak vypneme sporák a ještě
do horkých žampionů vmícháme sýry
i s bazalkou. Podle chuti přidáme sůl,
pepř a směs je v tuto chvíli připravená.
2.
Listové těsto vyválíme na tenký plát a pomocí formiček na
pirohy vykrajujeme kolečka. Následně je plníme směsí, kraje
potřeme vajíčkem a strany k sobě pečlivě přitiskneme. Pirohy
dáváme na plech, který máme vystlaný pečícím papírem.
Potřeme je vajíčkem a posypeme sezamovým
semínkem. Dáme péci při 200°C do
zezlátnutí.
Doba
přípravy: 1,2 hodiny
Počet
porcí: 30 ks
Orientační
cena: 140
Kč
Komentáře
Okomentovat