Pirohy plněné kuřecí směsí


SUROVINY:

celozrnné listové těsto
450 g kuřecích prsou
10 žampionů
olivový olej
grilovací koření
kari koření
100 g eidamu
2 mozzarelly
hrst nasekané bazalky
sůl a pepř
rozšlehané vajíčko
sezamové semínko

POSTUP:
1. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostičky pokrájené kuřecí maso, okořeníme kari a grilovacím kořením. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a přidáme k masu. Eidam a mozzarellu nastrouháme na hrubém struhadle. Když jsou žampiony měkké, tak vypneme sporák a ještě do horkých žampionů vmícháme sýry i s bazalkou. Podle chuti přidáme sůl, pepř a směs je v tuto chvíli připravená.
2. Listové těsto vyválíme na tenký plát a pomocí formiček na pirohy vykrajujeme kolečka. Následně je plníme směsí, kraje potřeme vajíčkem a strany k sobě pečlivě přitiskneme. Pirohy dáváme na plech, který máme vystlaný pečícím papírem. Potřeme je vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem. Dáme péci při 200°C do zezlátnutí.

Doba přípravy: 1,2 hodiny
Počet porcí: 30 ks
Orientační cena: 140


http://afashion.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky