Polenta po italsku
SUROVINY:
85 g polenty
půl litru zeleninového vývaru
5 sušených rajčátek
2 hrsti bazalky
25 g nastrouhaného parmezánu
lžíce slunečnicových semínek + na posypání
sůl a pepř
POSTUP:
1. Zeleninový vývar přivedeme k varu a tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu. Neustále ji prošlehávejte metlou, aby se netvořily hrudky. Stáhněte plamen na nízký. Vařečkou míchejte asi 3 minuty.
2. Polentu dochuťte solí a pepřem. Přisypte nasekanou bazalku, slunečnicová semínka, pokrájená rajčátka, nastrouhaný parmezán a vše řádně promíchejte. Na závěr dozdobte rajčátkem, hoblinkou parmezánu, bazalkou a posypte semínky.
Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 45 Kč
85 g polenty
půl litru zeleninového vývaru
5 sušených rajčátek
2 hrsti bazalky
25 g nastrouhaného parmezánu
lžíce slunečnicových semínek + na posypání
sůl a pepř
POSTUP:
1. Zeleninový vývar přivedeme k varu a tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu. Neustále ji prošlehávejte metlou, aby se netvořily hrudky. Stáhněte plamen na nízký. Vařečkou míchejte asi 3 minuty.
2. Polentu dochuťte solí a pepřem. Přisypte nasekanou bazalku, slunečnicová semínka, pokrájená rajčátka, nastrouhaný parmezán a vše řádně promíchejte. Na závěr dozdobte rajčátkem, hoblinkou parmezánu, bazalkou a posypte semínky.
Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 45 Kč
Komentáře
Okomentovat