Česnečka se zastřeným vajíčkem

SUROVINY:
2 brambory
1 mrkev
1 kořenová petržel
4 stroužky česneku
zeleninový vývar
olej
1 lžíce ječmenných vloček
2 lžíce kuskusu
pažitka
petrželka
majoránka
4 vajíčka
lžíce octa

POSTUP:
1. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme je na kostičky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje  a brambory na něm orestujeme. Zalijeme vývarem a přidáme prolisovaný česnek, nastrouhanou mrkev, kořenovou petržel, vločky a kuskus. Polévku osolíme a opepříme.
2. Česnečku vaříme do změknutí brambor. Ke konci přidáme do česnečky majoránku, nasekanou petrželku a pažitku.Pro silnější česnekový efekt můžeme přidat další stroužek česneku. 

3. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně nám obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se nám vytvoří malý vír do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Žloutek musí zůstat tekutý! Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby nám oschla.


Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 50 Kč



http://myfashionworldafashionblog.blogspot.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky