Italské těstovinové rizoto

SUROVINY:
350 g těstovinové rýže
200 g rajčat
100 g schwarzwaldské šunky
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
hrst nasekané bazalky
2 mozzarelly
sůl a pepř

POSTUP:

Rajčata spaříme horkou vodou, zbavíme je slupky a nasekáme na jemno. Jarní cibulku pokrájíme a na troše oleje orestujeme. Přidáme na nudličky pokrájenou šunku a restujeme asi 3 minuty. Poté do pánve přilijeme nasekaná rajčata a tenké plátky česneku. Pozvolna vaříme asi 15 minut. Na poslední 3 minuty přisypeme bazalku a nastrouhanou mozzarellu. Okořeníme solí a pepřem. Do uvařené, scezené těstovinové rýže přilijeme rajčatovou směs a na mírném ohni ještě za stálého míchání prohříváme. Mozzarella se vám pravděpodobně spojí v jednu kus a proto prohříváme a mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 90 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=39


Komentáře

Oblíbené příspěvky