Kaše z cizrny s bylinkovými nočky


SUROVINY:
1 cibule
lžíce másla
300 g přes noc namočené cizrny
1 stroužek česneku
zeleninový vývar
mletý bílý pepř
sůl
olivový oleje
nastrouhaný sýr Grana Padana
hrst čerstvé bazalky
60 g Lučiny- česnek a bylinky

POSTUP:
Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme okapanou cizrnu a opečeme. Zalijeme vývarem tak, aby přesahoval asi 4 cm nad cizrnu. Přivedeme k varu a vaříme doměkka asi 30 minut. Rozmixujeme tyčovým mixerem, ochutíme bílým pepřem a solí. Na konec přidáme prolisovaný česnek a asi 3 minutky ještě provaříme. Bazalku nasekáme a smícháme ji s lučinou. Z hmoty pomocí dvou lžiček tvoříme nočky, které vkládáme na kaši. Zakápneme olivovým olejem a posypeme sýrem.

Doba přípravy:
1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 50 Kč




Účinky cizrny:
Obsahuje celou řadu prospěšných látek. Cizrna patří mezi luštěniny a stejně jako ostatní druhy luštěnin pomáhá zlepšovat činnost trávicího traktu. Má však vliv také na imunitní systém, nervovou soustavu či cholesterol v lidském těle. Nebraňte se proto zařadit cizrnu do svého jídelníčku!


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=40

Komentáře

Oblíbené příspěvky