Luxusní salátek se zastřeným vajíčkem

SUROVINY:
7 listů římského salátu
3 listy čínského zelí
3 lžíce zakysané smetany
šťáva z půlky limetky
sůl a pepř
půl lžičky dijonské hořčice
lžička medu
100 g vepřové šunky
2 vejce
lžíce octa
celozrnné krutóny

POSTUP:
1.
Salát a zelí natrháme na malé kousky a dáme do mísy. Zakysanou smetanu smícháme s medem, hořčicí, šťávou z limetky, solí a pepřem. Zálivku vmícháme do salátu.
2. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně nám obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se nám vytvoří malý vír do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Žloutek musí zůstat tekutý! Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby nám oschla.
3. Na suché pánvi opražíme nudličky šunky až do zezlátnutí. Salát podáváme se zastřeným vajíčkem, posypeme šunkou a krutóny.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 50 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=20

Komentáře

Oblíbené příspěvky