Pistáciové řízečky se špenátovou palačinkou a pyré z batátů

SUROVINY:
400 g kuřecích prsou
sůl a pepř
250 g bílého jogurtu
1 lžička dijonské hořčice
lžička citronové šťávy
100 g solených pistácií
70 g kukuřičných lupínků
1 lžíce nastrouhaného sýru Grana Padana
Na palačinky:
70 g špaldové mouky
60 g hladké mouky
2 špetky soli
1 vejce
80 g špenátu
2 stroužky česneku
250 ml mléka
olivový olej
sýr Grana Padana
Na pyré:
2 batáty
1 brambor
hrst spařeného špenátu
mléko podle potřeby

POSTUP:
1.
Batáty a brambory dáme vařit se slupkou do osolené vody až do úplného změknutí. Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na menší kousky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Jogurt smícháme s hořčicí, šťávou z citronu a kurkumou. Směs promícháme a maso do ní na 30 minut naložíme.
2. Mezitím připravíme těsto na palačinky. Do mísy prosejeme obě mouky. Do jiné misky nalijeme mléko, přidáme vejce, sůl a vše důkladně rozšleháme. Tuto směs postupně přiléváme do mouky a prošleháme do hladka. Do směsi ještě přidáme spařený špenát a prolisovaná česnek. Tyčovým mixerem těsto rozmixujeme do hladka a necháme 30 minut odpočinout.
3. Pistácie nasekáme, kukuřičné lupínky nadrtíme a přidáme ještě nastrouhaný sýr. Směs v misce promícháme a kuřecí kousky v ní obalujeme. Pokládáme je na plech, který máme vystlaný pečícím papírem. Dáme péct při 180°C na 20 minut.
4. Batáty a brambory zbavíme slupky a společně se špenátem rozmixujeme do hladka. Podle potřeby přidáme mléko.
5. Pánev potřeme olivovým olejem a tenké palačinky opečeme do zlatavé barvy. Jednu stranu palačinky posypeme nastrouhaným sýrem Grana Padana a ještě teplé zavineme.

Doba přípravy:
2 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 160 Kč



 http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=19

Komentáře

Oblíbené příspěvky