Quesadillas s avokádovou salsou

SUROVINY:
balení tortillových placek
3 jarní cibulky
150 g čedaru
lžíce olivového oleje

lžička nasekaného koriandru
500 g kuřecích prsou
150 g kukuřice
lžička sladké papriky
půl lžičky pálivé papriky
Na salsu:
2 avokáda
stroužek česneku
šťáva z půlky limetky
lžíce zakysané smetany

sůl a pepř

POSTUP:

1. Nejprve si připravíme salsu. Avokádo podélně přepůlíme, zbavíme jádra, lžičkou vydlabeme a dáme do misky. K avokádu přilijeme šťávu z limetky, prolisovaný česnek, zakysanou smetanu a okořeníme solí a pepřem. Pomocí tyčového mixeru rozmixujeme na hladkou salsu.

2. Jarní cibulku pokrájíme a dáme restovat na pánev v které máme rozehřátý olivový olej.  Kuřecí maso opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Maso promícháme s kořením, solí, pepřem, koriandrem a zprudka osmahneme společně s cibulkou.  Opékáme asi 10 minut, dokud maso nebude hotové. Ke konci přidáme kukuřici a ještě chvilku prohříváme.

3. Sýr nastrouháme nahrubo. Čistou pánev potřeme olivovým olejem a na střední plamen dáme opékat 1 tortillu. Na polovinu ihned naneseme část nastrouhaného sýru, kuřecí směs, opět posypeme sýrem a přiklopíme druhou polovinou placky. Opékáme zhruba 1 minutu a pak tortillu otočíme a opékáme další minutu z druhé strany. Stejným postupem
pokračujeme na zbylých tortillách. Když máme vše hotovo, tak quesadillas pokrájíme na trojúhelníky a namáčíme do salsy. Díky čedaru tortilly skvěle drží tvar. Salsu můžete stejně jako já servírovat v avokádové slupce.

Doba přípravy:
1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 160 Kč




http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=18

Komentáře

Oblíbené příspěvky