Caprese s grilovaným lilkem
SUROVINY:
1 lilek
2 mozzarelly
280 g rajčat
bazalka
slunečnicová semínka
parmezán
Marináda:
olivový olej
provensálské koření
sušené oregano
sušený česnek
sušená bazalka
sůl a pepř
POSTUP:
Všechny suroviny na marinádu smícháme s olivovým olejem. Lilek opláchneme a nakrájíme na centimetrové plátky. Plech vysteleme pečícím papírem, lilek potřeme marinádou z obou stran a dáme do vyhřáté trouby na 200°C na program gril na 35 minut. V půlce grilování otočíme. Mezitím co se nám lilek griluje si nakrájíme rajčata a mozzarellu. Parmezán nastrouháme. Na talíři podle fantazie vrstvíme grilovaný lilek, mozzarellu, bazalku a rajčátka. Caprese ještě posypeme parmezánem a slunečnicovým semínkem.
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3
Orientační cena: 80 Kč
Vzpomínka na Egypt!
Toto báječné jídlo bylo v Egyptě mé nejoblíbenější :)
1 lilek
2 mozzarelly
280 g rajčat
bazalka
slunečnicová semínka
parmezán
Marináda:
olivový olej
provensálské koření
sušené oregano
sušený česnek
sušená bazalka
sůl a pepř
POSTUP:
Všechny suroviny na marinádu smícháme s olivovým olejem. Lilek opláchneme a nakrájíme na centimetrové plátky. Plech vysteleme pečícím papírem, lilek potřeme marinádou z obou stran a dáme do vyhřáté trouby na 200°C na program gril na 35 minut. V půlce grilování otočíme. Mezitím co se nám lilek griluje si nakrájíme rajčata a mozzarellu. Parmezán nastrouháme. Na talíři podle fantazie vrstvíme grilovaný lilek, mozzarellu, bazalku a rajčátka. Caprese ještě posypeme parmezánem a slunečnicovým semínkem.
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3
Orientační cena: 80 Kč
Vzpomínka na Egypt!
Toto báječné jídlo bylo v Egyptě mé nejoblíbenější :)
Komentáře
Okomentovat