Italská trikolora a bramborové placky

SUROVINY:
500 g kuřecích prsou
2 šalotky
1 lžíce másla
grilovací koření
jemný kukuřičný škrob
2 dcl masového vývaru
1 mozzarella
sušená rajčátka
hrst bazalky
Na placky:
400 g uvařených a oloupaných brambor
1 malé vejce
špetka soli
hladká celozrnná mouka podle potřeby
rozpuštěné máslo na pomazání

POSTUP:
1.
Na pánvi rozehřejeme máslo a pozvolna restujeme na jemno nakrájenou šalotku. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, naklepeme, okořeníme grilovacím kořením, jemně poprášíme kukuřičným škrobem a dáme na pánev k šalotce. Opečeme z obou stran do zlatavé barvy.
2. Maso podlijeme vývarem a na mírném ohni podusíme do měkka (asi 20 minut). Na poslední 3 minuty poklademe kuřecí kousky sušenými rajčátky, mozzarellou a posypeme nasekanou bazalkou. Přiklopíme pokličkou nebo alobalem a prohříváme dokud se sýr nerozpustí. Omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
3. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, špetku soli a promícháme. Postupně přidáváme mouku dokud těsto není dostatečně tuhé. Těsto si rozdělíme na malé části z kterých tvoříme asi 1 cm široké placičky. Ty pak opékáme na suché pánvi z obou stran. Ještě teplé je pomašlujeme rozpuštěným máslem.

Doba přípravy: 1,2 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 100 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=product/category&path=59

Komentáře

Oblíbené příspěvky