Italské karbanátky s bramborovo-mrkvovou kaší
500 g
hovězího mletého masa
1 malé
vejce
sůl a
pepř
3 lžíce
nasekané pažitky
1
stroužek česneku
hrst
bazalky
hrst
zelených oliv
1
mozzarella
6
sušených rajčátek
Na
kaši:
190 g
mrkve
mléko
POSTUP:
Brambory
i mrkev oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě. Do misky
dáme mleté maso, vejce, sůl, pepř, pažitku a prolisovaný
česnek. Masovou směs promícháme a tvoříme z nich placičky.
Mozzarellu nastrouháme, rajčata, bazalku a olivy pokrájíme na
malé kousky. Směs promícháme a do středu placičky dáme lžičku
této směsi a zabalíme do pevné kuličky. Dáme na plech vystlaný
pečícím papírem. Pečeme při teplotě 200°C asi 20 minut.
Mezitím brambory s mrkví přecedíme, přilijeme k nim mléko a
rozmixujeme do hladké kaše.
Doba
přípravy: 1 hodina
Počet
porcí: 4
Orientační
cena: 80 Kč
Komentáře
Okomentovat