Italské karbanátky s bramborovo-mrkvovou kaší

SUROVINY:
500 g hovězího mletého masa
1 malé vejce
sůl a pepř
3 lžíce nasekané pažitky
1 stroužek česneku
hrst bazalky
hrst zelených oliv
1 mozzarella
6 sušených rajčátek
Na kaši:
600 g brambor
190 g mrkve
mléko

POSTUP:
Brambory i mrkev oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě. Do misky dáme mleté maso, vejce, sůl, pepř, pažitku a prolisovaný česnek. Masovou směs promícháme a tvoříme z nich placičky. Mozzarellu nastrouháme, rajčata, bazalku a olivy pokrájíme na malé kousky. Směs promícháme a do středu placičky dáme lžičku této směsi a zabalíme do pevné kuličky. Dáme na plech vystlaný pečícím papírem. Pečeme při teplotě 200°C asi 20 minut. Mezitím brambory s mrkví přecedíme, přilijeme k nim mléko a rozmixujeme do hladké kaše.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 80 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=22

Komentáře

Oblíbené příspěvky