Netradiční Vánoční menu

Letos jsem pojala Vánoce trochu netradičně! Kapra ve vaně byste u nás nenašli! Chtěla jsem nám na štědrý den dopřát trochu luxusu a proto jsem uvařila tříchodovou večeři. Ve všech chodech naleznete lososa a křepelčí vajíčka :)
Přeji Vám dobrou chuť!
PRVNÍ CHOD

Chlebíček s lososem a křepelčím vajíčkem

 
SUROVINY:
14 krajíčků toustového chleba
100 g pažitkového gervais
60 g lučiny s vlákninou
sůl a pepř
14 cherry mozzarell (150 g)
80 g uzeného lososa
7 křepelčích vajíček uvařených natvrdo
14 lístků bazalky
14 hoblinek parmezánu

POSTUP:
Toustový chléb vykrojte např. tvořítkem na přílohy do kulatého tvaru. V misce promícháme gervais s lučinou a okořeníme solí a pepřem. Promícháme a mažeme na chléb. Dále na chléb podle fantazie navrstvíme plátek uzeného lososa, mozzarellku, půl vajíčka, lístek bazalky a na závěr dozdobíme tenkým plátkem parmezánu.

Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 14 ks
Orientační cena: 150 Kč




DRUHÝ CHOD

Lososová polévka


SUROVINY:
1 cibule
50 g uzeného lososa
lžíce másla
2 středně velké brambory
hrnek masového vývaru
2 kuličky nového koření
200 ml smetany na vaření
sůl a pepř
křepelčí vajíčka
Na lososové kostky:
100 g filet z lososa
citronový pepř
bazalkový olivový olej
sůl

POSTUP:
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme kousky uzeného lososa a asi 4 minuty restujeme. Přilijeme masový vývar, smetanu a asi 10 minut pozvolna vaříme. Polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixerem. Do hladké polévky přisypeme oloupané a na malé kostky nakrájené brambory. Vaříme pozvolna, aby se nám smetana nesrazila.
Než nám brambory změknou, tak filet pokrájíme na kostky. Dáme je do zapékací mísy, okořeníme solí, citronovým pepřem a zakápneme olejem. Dáme péct při 200°C na 10 minut.
Polévku podáváme s kostkami lososa a křepelčími vajíčky.

Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3
Orientační cena: 140 Kč




TŘETÍ CHOD

Tatarák z lososa


SUROVINY:
140 g filet z lososa
40 g uzeného lososa
1 malá žlutá cibule
lžička hořčice
bílý pepř
šťáva z půlky citronu
lžíce pažitka
lžička olivového oleje
lžička balsamika
2 křepelčí vajíčka

POSTUP:
Filet lososa a uzený losos naškrábeme
špičkou ostrého nože. Potom vložíme do mísy a přidáme drobné kostičky cibule, hořčici, citronovou šťávu, nasekanou pažitku, olivový olej, balzamiko, sůl a pepř. Vidličkou promícháme. Dokořeníme podle chuti libovolným kořením. Na efekt a zjemnění chuti ještě posaďte na tatarák žloutek ve skořápce. Podávala jsem s celozrnným toustovým chlebem, který jsem opekla.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 180 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=common/home


Komentáře

Oblíbené příspěvky