Vepřové rolky na houbách se špenátovou rýží
380 g
vepřových plátků
sůl a
pepř
sušená
rajčátka
bazalka
40 g
eidamu
2
šalotky
olivový
olej + lžička másla
4 velké
žampiony
2
lístky šalvěje
100 ml
červeného vína
100 ml
masového vývaru
Na
špenátovou rýži:
200 g
čerstvého špenátu
1 velký
stroužek česneku
1
šalotka
olivový
olej
70 g
eidamu
100 ml
masového vývaru
sůl a
pepř
POSTUP:
1. Vepřové
řízky rozklepeme na tenké plátky, okořeníme solí, pepřem a do
středu dáme sušená rajčátka, špalíčky eidamu, bazalku a
pevně svineme do rolky. Rolku můžete zajistit silikonovým
provázkem, párátky nebo nití. V
hrnci rozehřejeme olej s máslem
a zprudka rolky orestujeme ze všech stran. Maso vyjmeme a přidáme
pokrájenou šalotku a plátky žampionů. Restujeme do zezlátnutí.
Poté k žampionům přilijeme masový vývar a červené víno,
přidáme masové rolky, šalvěj a podle chuti okořeníme solí a
pepřem. Pozvolna vaříme do změknutí asi 1 hodinu, podle potřeby
podléváme vodou.
2. Mezitím
co se nám maso vaří, připravíme špenátovou rýži. Rýži
uvaříme podle návodu. Špenát opláchneme, dáme do misky a
spaříme horkou vodou. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na
něm pokrájenou šalotku
s tenkými plátky česneku. Přidáme
scezený špenát, okořeníme solí, pepřem a podlijeme vývarem.
Dusíme asi 10 minut a poté rozmixujeme na dohladka. Špenátovou
směs promícháme se scezenou rýží a vmícháme do ni nastrouhaný
sýr. Vepřové rolky podáváme na žampionovém lůžku společně
se špenátovou rýží.
Doba
přípravy:
2 hodiny
Počet porcí:
4
Orientační
cena: 120
Kč
Komentáře
Okomentovat