Vepřové rolky na houbách se špenátovou rýží

SUROVINY:
380 g vepřových plátků
sůl a pepř
sušená rajčátka
bazalka
40 g eidamu
2 šalotky
olivový olej + lžička másla
4 velké žampiony
2 lístky šalvěje
100 ml červeného vína
100 ml masového vývaru
Na špenátovou rýži:
250 g rýže
200 g čerstvého špenátu
1 velký stroužek česneku
1 šalotka
olivový olej
70 g eidamu
100 ml masového vývaru
sůl a pepř

POSTUP:
1. Vepřové řízky rozklepeme na tenké plátky, okořeníme solí, pepřem a do středu dáme sušená rajčátka, špalíčky eidamu, bazalku a pevně svineme do rolky. Rolku můžete zajistit silikonovým provázkem, párátky nebo nití. V
hrnci rozehřejeme olej s máslem a zprudka rolky orestujeme ze všech stran. Maso vyjmeme a přidáme pokrájenou šalotku a plátky žampionů. Restujeme do zezlátnutí. Poté k žampionům přilijeme masový vývar a červené víno, přidáme masové rolky, šalvěj a podle chuti okořeníme solí a pepřem. Pozvolna vaříme do změknutí asi 1 hodinu, podle potřeby podléváme vodou.
2. Mezitím co se nám maso vaří, připravíme špenátovou rýži. Rýži uvaříme podle návodu. Špenát opláchneme, dáme do misky a spaříme horkou vodou. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm pokrájenou šalotku
s tenkými plátky česneku. Přidáme scezený špenát, okořeníme solí, pepřem a podlijeme vývarem. Dusíme asi 10 minut a poté rozmixujeme na dohladka. Špenátovou směs promícháme se scezenou rýží a vmícháme do ni nastrouhaný sýr. Vepřové rolky podáváme na žampionovém lůžku společně se špenátovou rýží.

Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 120 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=38

Komentáře

Oblíbené příspěvky