Hranolky z cukety
SUROVINY:
2 středně velké cukety
2 lžíce olivového oleje
1 lžička citronové šťávy
2 stroužky česneku
60 g sýru Leerdammer
sůl a pepř
POSTUP:
1.Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vysteleme alobalem. Cuketu nakrájíme na tlusté hranolky. (Cuketu podélně rozkrojíme napolovic a pak každou půlku opět podélně na dva díly. Takto máme z každé cukety 6 velkých hranolek).
2. V míse si smícháme olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a česnek. Cukety rovnoměrně rozprostřeme na plech a potřeme je směsí z oleje, česneku a citronu. Poté je posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme péct do trouby na 30-40 minut. Jíme je teplé.
Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 50 Kč
2 středně velké cukety
2 lžíce olivového oleje
1 lžička citronové šťávy
2 stroužky česneku
60 g sýru Leerdammer
sůl a pepř
POSTUP:
1.Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vysteleme alobalem. Cuketu nakrájíme na tlusté hranolky. (Cuketu podélně rozkrojíme napolovic a pak každou půlku opět podélně na dva díly. Takto máme z každé cukety 6 velkých hranolek).
2. V míse si smícháme olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a česnek. Cukety rovnoměrně rozprostřeme na plech a potřeme je směsí z oleje, česneku a citronu. Poté je posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme péct do trouby na 30-40 minut. Jíme je teplé.
Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 50 Kč
Komentáře
Okomentovat