Zdravější verze gyrosu

SUROVINY:
800 g vepřové kýty
koření gyros
tmavý arabský chléb
200 g bílého jogurtu
sůl a pepř
lžička citronové šťávy
1 stroužek česneku
1 lžička dijonské hořčice
hrst nasekané bazalky
1 rajče

POSTUP:
1. Kýtu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Okořeníme je kořením na gyros a naskládáme do srnčího hřbetu. Zakryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby při 200°C asi na 40 minut.
2. Mezitím v misce smícháme bílý jogurt, hořčici, prolisovaný česnek, citronovou šťávu a nasekanou bazalku. Dip řádně promícháme.
3. Chléb v půlce rozkrojíme a opatrně vytvoříme kapsu. Upečené maso dáme na prkénko a pokrájíme na tenoučké plátky. Vnitřek arabského chlebu pomažeme jogurtovým dipem, přidáme dva plátky rajčete a naplníme plátky masa.

Doba přípravy: 1,2 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 100 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=product/category&path=61

Komentáře

Oblíbené příspěvky