Zdravější verze gyrosu
SUROVINY:
800 g
vepřové kýty
koření
gyros
tmavý
arabský chléb
200 g
bílého jogurtu
sůl a
pepř
lžička
citronové šťávy
1
stroužek česneku
1
lžička dijonské hořčice
hrst
nasekané bazalky
1 rajče
POSTUP:
1. Kýtu
nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Okořeníme je kořením na
gyros a naskládáme do srnčího hřbetu. Zakryjeme alobalem a dáme
do vyhřáté trouby při 200°C asi na 40 minut.
2. Mezitím v misce
smícháme bílý jogurt, hořčici, prolisovaný česnek, citronovou
šťávu a nasekanou bazalku. Dip řádně promícháme.
3. Chléb v
půlce rozkrojíme a opatrně vytvoříme kapsu. Upečené maso dáme
na prkénko a pokrájíme na tenoučké plátky. Vnitřek arabského chlebu
pomažeme jogurtovým dipem, přidáme dva plátky rajčete a
naplníme plátky masa.
Doba
přípravy: 1,2 hodiny
Počet
porcí: 4
Orientační
cena: 100 Kč
Komentáře
Okomentovat