Batáty s pažitkovým dipem
SUROVINY:
600 g batátů
150 g kvalitní slaniny
190 g zakysané smetany
sůl a pepř
2 lžíce nasekané pažitky
POSTUP:
Batáty zbavíme slupky a pokrájíme na špalíčky. Dáme vařit do osolené vody do poloměkka. Scedíme a špalíčky batátů obalujeme do slaniny. Slanina nám vyjde asi na polovinu. Obalené i neobalené batáty pečeme pod grilem na nejvyšší výkon. Mezitím si připravíme dip. V misce smícháme smetanu, nasekanou pažitku, sůl a pepř podle chuti. Grilované batáty namáčíme do dipu.
Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 60 Kč
600 g batátů
150 g kvalitní slaniny
190 g zakysané smetany
sůl a pepř
2 lžíce nasekané pažitky
POSTUP:
Batáty zbavíme slupky a pokrájíme na špalíčky. Dáme vařit do osolené vody do poloměkka. Scedíme a špalíčky batátů obalujeme do slaniny. Slanina nám vyjde asi na polovinu. Obalené i neobalené batáty pečeme pod grilem na nejvyšší výkon. Mezitím si připravíme dip. V misce smícháme smetanu, nasekanou pažitku, sůl a pepř podle chuti. Grilované batáty namáčíme do dipu.
Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 60 Kč
Komentáře
Okomentovat