Bramborový salát s uzenou makrelou
6
středně velkých brambor
2 uzené
makrely (asi 550 g)
200 g
zakysané smetany
3 lžíce
bílého jogurtu
citronová
šťáva
sůl a
pepř
250 g
cherry rajčátek
POSTUP:
1.
V misce smícháme zakysanou smetanu, bílý jogurt, citronovou
šťávu, sůl a pepř. Se
solí musíme být opatrní, protože makrela je sama o sobě dost
slaná. Uzenou makrelu pečlivě zbavujeme
od kůstek
a kousky masa přidáváme do misky k zakysané smetaně. Cherry
rajčátka přepůlíme a přidáme do směsi.
2.
Brambory jsme uvařili ve slupce a ještě teplé (ne horké) je
oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a přidáme do směsi. Salát
opatrně promícháme. Jíme ho jak teplý,
tak je výborný i studený.
Doba
přípravy: 1
hodina
Počet
porcí: 4
Orientační
cena: 110 Kč
Komentáře
Okomentovat