Bramborový salát s uzenou makrelou

SUROVINY:
6 středně velkých brambor
2 uzené makrely (asi 550 g)
200 g zakysané smetany
3 lžíce bílého jogurtu
citronová šťáva
sůl a pepř
250 g cherry rajčátek

POSTUP:
1. V misce smícháme zakysanou smetanu, bílý jogurt, citronovou šťávu, sůl a pepř. Se solí musíme být opatrní, protože makrela je sama o sobě dost slaná. Uzenou makrelu pečlivě zbavujeme od kůstek a kousky masa přidáváme do misky k zakysané smetaně. Cherry rajčátka přepůlíme a přidáme do směsi.
2. Brambory jsme uvařili ve slupce a ještě teplé (ne horké) je oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a přidáme do směsi. Salát opatrně promícháme. Jíme ho jak teplý, tak je výborný i studený.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 110 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=product/category&path=61

Komentáře

Oblíbené příspěvky