Kuřecí kousky v lupínkách s pečeným bramborem a bazalkovým dipem

SUROVINY:
2 kuřecí prsa
vejce
kukuřičné lupínky (corn flakes)
sůl a pepř
sušený rozmarýn
Na brambory:
450 g brambor
lžíce olivového oleje
sušený česnek
sůl
lžíce sušené majoránky
Na dip:
1 zakysaná smetana
hrst nasekané bazalky
sůl a pepř
citronová šťáva
malý stroužek česneku

POSTUP:
1. Brambory opláchneme, kartáčkem pečlivě očistíme slupku a pokrájíme na špalíčky. Vložíme je do misky, zalijeme studenou vodou a necháme v ní 20 minut odpočinout.
2. Troubu předehřejeme na 200°C a plech vyložíme pečícím papírem. V igelitovém pytlíku rozdrtíme lupínky na jemno a přesypeme je do hlubokého talíře. Kuřecí prsa nakrájíme na široké nudličky. Maso okořeníme solí, pepřem a rozmarýnem. Následně masové kousky namáčejte do rozšlehaného vajíčka, obalte v lupíncích a vyskládejte na plech. Dejte péct na asi 15 minut.
3. Z brambor slijeme vodu a vysušíme je na čisté utěrce. Dáme je zpět do suché misky, zakápneme olivovým olejem, posypeme česnekem, majoránkou, osolíme a pečlivě promícháme. Brambory rozmístíme po plechu, který máme vystlaný pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby při 220°C, až do zezlátnutí brambor.
4. Mezitím si připravíme dip. Do mističky dáme zakysanou smetanu, nasekanou bazalku, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, podle potřeby sůl a pepř. Řádně promícháme a dáme chladit do lednice.

Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 3
Orientační cena: 80 Kč



http://afashion.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky