Kuřecí kousky v lupínkách s pečeným bramborem a bazalkovým dipem
SUROVINY:
vejce
kukuřičné
lupínky (corn flakes)
sůl
a pepř
sušený
rozmarýn
Na
brambory:
450
g brambor
lžíce
olivového oleje
sušený
česnek
sůl
lžíce
sušené majoránky
Na
dip:
1
zakysaná smetana
hrst
nasekané bazalky
sůl
a pepř
citronová
šťáva
malý
stroužek česneku
POSTUP:
1. Brambory opláchneme, kartáčkem pečlivě očistíme slupku a pokrájíme na špalíčky. Vložíme je do misky, zalijeme studenou vodou a necháme v ní 20 minut odpočinout.
1. Brambory opláchneme, kartáčkem pečlivě očistíme slupku a pokrájíme na špalíčky. Vložíme je do misky, zalijeme studenou vodou a necháme v ní 20 minut odpočinout.
2.
Troubu předehřejeme na 200°C a plech vyložíme pečícím
papírem. V igelitovém pytlíku rozdrtíme lupínky na jemno a
přesypeme je do hlubokého talíře. Kuřecí prsa nakrájíme na
široké nudličky. Maso okořeníme solí, pepřem a rozmarýnem.
Následně masové kousky namáčejte do rozšlehaného vajíčka,
obalte v lupíncích a vyskládejte na plech. Dejte péct na asi 15
minut.
3.
Z brambor slijeme vodu a vysušíme je na čisté utěrce.
Dáme je zpět do suché misky, zakápneme olivovým olejem, posypeme
česnekem, majoránkou, osolíme a pečlivě promícháme. Brambory
rozmístíme po plechu, který máme vystlaný pečícím papírem a
dáme péct do vyhřáté trouby při 220°C, až do zezlátnutí
brambor.
4.
Mezitím si připravíme dip. Do mističky dáme zakysanou smetanu,
nasekanou bazalku, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, podle
potřeby sůl a pepř. Řádně promícháme a dáme chladit do
lednice.
Doba
přípravy: 1,5 hodiny
Počet
porcí: 3
Orientační
cena: 80 Kč
Komentáře
Okomentovat