Hráškový krém

SUROVINY:

1 lžíce oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
500 g hrášku
zeleninový vývar
lžička sušené majoránky
sůl a pepř
100 g kvalitní anglické slaniny
2 krajíce chleba
190 zakysané smetany
strouhaný parmezán

POSTUP:
V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na
něm pokrájenou cibuli na kostičky a po chvilce přidáme plátky česneku. Přisypeme hrášek, majoránku, sůl, pepř a přilijeme vývar. Vaříme 15 minut a poté rozmixujeme na jemný krém. Do již hotové polévky vmícháme asi 150 g smetany. Na suché pánvi orestujeme plátky slaniny do křupava a poté i kostky chleba. Polévku zdobíme krutony, slaninou, smetanou a parmezánem.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 80 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=38

Komentáře

Oblíbené příspěvky