Hráškový krém
SUROVINY:
1 lžíce
oleje
1
cibule
3
stroužky česneku
500 g
hrášku
zeleninový
vývar
lžička
sušené majoránky
sůl a
pepř
100 g
kvalitní anglické slaniny
2
krajíce chleba
190
zakysané smetany
strouhaný
parmezán
POSTUP:
V hrnci
rozehřejeme olej a orestujeme na
něm pokrájenou cibuli na kostičky
a po chvilce přidáme plátky česneku. Přisypeme hrášek,
majoránku, sůl, pepř a přilijeme vývar. Vaříme 15 minut a poté
rozmixujeme na jemný krém. Do již hotové polévky vmícháme asi
150 g smetany. Na suché pánvi orestujeme plátky slaniny do křupava
a poté i kostky chleba. Polévku zdobíme krutony, slaninou,
smetanou a parmezánem.
Doba
přípravy: 30 minut
Počet
porcí: 4
Orientační
cena: 80 Kč
Komentáře
Okomentovat