Bramborový krém s hříbky

SUROVINY:
2 lžíce oleje
1 cibule
5 středně velkých brambor
3 stroužky česneku
masový vývar
půl lžičky majoránky
100 ml smetany
sůl a pepř
Houbová směs:
1 hrnek sušených hříbků
sůl, pepř a drcený kmín
1 rozšlehané vajíčko

POSTUP:
1.
Brambory zbavíme slupky a pokrájíme je na malé kostičky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a orestujeme do zezlátnutí na oleji. Poté přidáme brambory a ještě chvilku restujeme, zalijeme masovým vývarem tak, aby byla hladina vývaru 3 cm nad brambory. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a pod pokličkou pozvolna vaříme do změknutí brambor. Polévku rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka. Do krému přilijeme smetanu a ještě chvilinku povaříme.
2. Hříbky jsme zalili horkou vodou a nechali v ní 15 minut. Hříbky i s vodou nalijeme do malého rendlíku, okořeníme kmínem, solí a pepřem. Vaříme dokud se veškerá voda nevypaří. Na závěr do houbové směsi vmícháme rozšlehané vajíčko a zdobíme směsí polévku.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 30 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=32

Komentáře

Oblíbené příspěvky