Brambory pečené v soli s lučinou a rajčatovým salátem
6 stejně velkých brambor
1 kg hrubozrnné soli
62 g lučiny - česnek a bylinky
Na salát:
350 g rajčat
1 cottage
citronová šťáva
hrst bazalky
sůl a pepř
POSTUP:
1. Brambory pečlivě očistíme, ale slupku neodkrajujeme! Dáme je do zapékací misky a zasypeme hrubozrnnou solí. Dáme péct při 200°C asi na hodinu. Měkkost brambor zkoušíme špejlí.
2. Rajčata opláchneme, nakrájíme na malé kostičky a vsypeme do plastové či skleněné mísy. Přidáme cottage, nasekanou bazalku,sůl, pepře, citronovou šťávu a řádně promícháme.
3. Když jsou brambory měkké, tak je očistíme od soli, podélně překrojíme a pomažeme bylinkovou lučinou.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 3
Orientační cena: 60 Kč
Komentáře
Okomentovat