Bylinkové máslo
SUROVINY:
75 g kvalitního másla
1 lžička smetany
stroužek česneku
nasekaný lístek šalvěje
lžíce nasekané petrželky
lžíce nasekané pažitky
lžíce nasekané bazalky
lžička nasekaného rozmarýnu
sůl a pepř
lžička mleté lahůdkové papriky
POSTUP:
Máslo pokojové teploty dáme do hmoždíře. Přidáme smetanu, prolisovaný česnek a bylinky- šalvěj, petrželka, pažitka, bazalka, rozmarýn. Okořeníme solí, pepřem a mletou paprikou. V hmoždíři vše řádně promícháme, aby se nám suroviny spojily. Bylinové máslo dáme do tvarovací formy nebo pomocí sáčku můžeme vytvarovat váleček. Necháme minimálně 2 hodiny v lednici. Máslo můžeme mazat na opečené pečivo, nechat rozpustit na opečené bramboře, rybě či steaku.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 20 Kč
75 g kvalitního másla
1 lžička smetany
stroužek česneku
nasekaný lístek šalvěje
lžíce nasekané petrželky
lžíce nasekané pažitky
lžíce nasekané bazalky
lžička nasekaného rozmarýnu
sůl a pepř
lžička mleté lahůdkové papriky
POSTUP:
Máslo pokojové teploty dáme do hmoždíře. Přidáme smetanu, prolisovaný česnek a bylinky- šalvěj, petrželka, pažitka, bazalka, rozmarýn. Okořeníme solí, pepřem a mletou paprikou. V hmoždíři vše řádně promícháme, aby se nám suroviny spojily. Bylinové máslo dáme do tvarovací formy nebo pomocí sáčku můžeme vytvarovat váleček. Necháme minimálně 2 hodiny v lednici. Máslo můžeme mazat na opečené pečivo, nechat rozpustit na opečené bramboře, rybě či steaku.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 20 Kč
Komentáře
Okomentovat