Hráškový krém s uzenou makrelou

SUROVINY:
1 lžíce másla
1 cibule
300 g čerstvého hrášku
zeleninový vývar
100 ml smetany
muškátový oříšek
1 uzená makrela
celozrnná bageta
olivový olej s bazalkou

POSTUP:
1. V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibulku. Po chvilce přidáme hrášek a zprudka restujeme asi 3 minuty. Poté zalijeme vývarem tak, aby hladina vody byla pouze 2 cm nad hráškem (díky tomu bude krém hustý). Pozvolna vaříme asi 15 minut.
2. Mezitím makrelu zbavíme kůže a kostí. Od malých kůstek si můžete pomoci kuchyňskou pinzetou.
3. Bagetu pokrájíme na kolečka, pokapeme olejem s bazalkou a na suché pánvi opékáme do zezlátnutí.
4. Polévku dokořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přilijeme smetanu a rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka. Polévku ještě prohřejeme.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 3
Orientační cena: 60 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=product/category&path=116

Komentáře

Oblíbené příspěvky