Zapečený chřest
SUROVINY:
5 středně velkých uvařených brambor
16 stonků zeleného chřestu
4 plátky šunky
1 hermelín
5 lžic smetany
olivový olej
sůl a pepř
POSTUP:
1. Čerstvý zelený chřest se nemusí loupat a proto ho pouze opláchneme a dáme vařit na 5 minut do vroucí osolené vody. Je důležité, aby špičky chřestu byly nad hladinou. Poté chřest slijeme a stonky po 4 obalíme do plátku šunky.
2. Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem a dno poklademe plátky uvařených a oloupaných brambor. Brambory okořeníme solí a pepřem. Na brambory dáme chřest, který máme obalený v šunce, tenké plátky hermelínu a pokapeme smetanou. Dáme zapéct při 200°C do zezlátnutí.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 80 Kč
5 středně velkých uvařených brambor
16 stonků zeleného chřestu
4 plátky šunky
1 hermelín
5 lžic smetany
olivový olej
sůl a pepř
POSTUP:
1. Čerstvý zelený chřest se nemusí loupat a proto ho pouze opláchneme a dáme vařit na 5 minut do vroucí osolené vody. Je důležité, aby špičky chřestu byly nad hladinou. Poté chřest slijeme a stonky po 4 obalíme do plátku šunky.
2. Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem a dno poklademe plátky uvařených a oloupaných brambor. Brambory okořeníme solí a pepřem. Na brambory dáme chřest, který máme obalený v šunce, tenké plátky hermelínu a pokapeme smetanou. Dáme zapéct při 200°C do zezlátnutí.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 80 Kč
Komentáře
Okomentovat