Kaše z červené čočky

SUROVINY:
200 g červené čočky
5 lžic olivového oleje
2 stroužky česneku
1 cibule nakrájená na kostičky
1 střední nastrouhaná mrkev
sůl a pepř
lžíce nasekané pažitky
40 g eidamu
zeleninový vývar

POSTUP:
1. Červenou čočku na cedníku propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Na oleji orestujte cibuli. Po chvíli přidejte mrkev a za občasného míchání společně pár minut restujte. Přidejte utřený česnek, pažitku a okapanou červenou čočku. Směs zalijte vývarem a přiklopte. Na velmi mírném plameni vařte dvacet minut a občas zamíchejte.
2. Vařte dokud čočka nebude měkká. Měla by získat kašovitou konzistenci i bez mixování. Dochuťte solí a pepřem. Podáváme posypané nastrouhaným eidamem a přikusujeme celozrnné pečivo.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3
Orientační cena: 50 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=common/home

Komentáře

Oblíbené příspěvky