Kapr s mandlovou omáčkou a salátem z lusků

SUROVINY:
1 středně velký kapr+pokapat citronem
sůl a citronový pepř
špaldová hladká mouka
máslo
Na omáčku:
bazalkový olivový olej
1 jarní cibulka
50 g mandlí
100 ml smetany
lžička citronové šťávy
sůl a pepř
Na salát:
450 g zelených fazolek
250 g cherry rajčátek
1 mozzarella
2 jarní cibulky
slunečnicová semínka
olivový olej
stroužek česneku
sůl a pepř

POSTUP:
1.
Kapra řádně opláchneme, osušíme, pokrájíme na podkovy a pokapeme citronem. Okořeníme solí, citronovým pepřem a obalíme ve špaldové mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo a následně pozvolna kapra opékáme asi 3 minuty z každé strany. Je důležité pánev zakrýt pokličkou.
2. Do jiné pánve přilijeme 2 lžíce výpeku, který máme z pánve kde jsme opékaly ryby. Výpek rozehřejeme a orestujeme na něm na jemno pokrájenou jarní cibulku. K cibulce přidáme nasekanou bazalku, šťávu z citronu a smetanu. Pozvolna prohříváme asi 3 minuty. Poté přidáme plátky mandlí, okořeníme solí, pepřem a prohříváme další 3 minuty. Podáváme s vařeným bramborem.
3. Fazolky opláchneme, osušíme a pokrájíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm pokrájenou cibulku. Po chvilce přidáme fazolky, česnek pokrájený na tenké plátky a pozvolna restujeme asi 8 minut. Směs přendáme do mísy a přidáme tam slunečnicová semínka, přepůlená rajčátka a na kostičky pokrájenou mozzarellu. Salát okořeníme solí, pepřem a řádně promícháme.

Doba přípravy:
1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 100 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=31

Komentáře

Oblíbené příspěvky