Tofu s omáčkou z červené čočky
SUROVINY:
250 g rýže
1 marinované tofu
olivový olej
2 jarní cibulky
půl hrnku hrášku
1 mrkev
200 g červené čočky
zeleninový vývar
1 stroužek česneku
2 lžíce nasekané petrželky
POSTUP:
1. Rýži dáme vařit podle návodu. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a zpěníme na něm pokrájenou cibulku. Po chvilce přidáme tenké plátky česneku, přisypeme hrášek a na kostičky pokrájenou mrkev. Chviličku restujeme a poté přisypeme čočku a zalijeme vývarem. Všechny suroviny uvaříme do úplného změknutí. Okořeníme solí, pepřem, přidáme petrželku a rozmixujeme do hladka tyčovým mixerem.
2. Tofu podélně přepůlíme, pomažeme olivovým olejem a na suché pánvi orestujeme do zezlátnutí. Tofu podáváme s rýží a omáčkou.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 55 Kč
250 g rýže
1 marinované tofu
olivový olej
2 jarní cibulky
půl hrnku hrášku
1 mrkev
200 g červené čočky
zeleninový vývar
1 stroužek česneku
2 lžíce nasekané petrželky
POSTUP:
1. Rýži dáme vařit podle návodu. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a zpěníme na něm pokrájenou cibulku. Po chvilce přidáme tenké plátky česneku, přisypeme hrášek a na kostičky pokrájenou mrkev. Chviličku restujeme a poté přisypeme čočku a zalijeme vývarem. Všechny suroviny uvaříme do úplného změknutí. Okořeníme solí, pepřem, přidáme petrželku a rozmixujeme do hladka tyčovým mixerem.
2. Tofu podélně přepůlíme, pomažeme olivovým olejem a na suché pánvi orestujeme do zezlátnutí. Tofu podáváme s rýží a omáčkou.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 55 Kč
Komentáře
Okomentovat