Tofu s omáčkou z červené čočky

SUROVINY:
250 g rýže
1 marinované tofu
olivový olej
2 jarní cibulky
půl hrnku hrášku
1 mrkev
200 g červené čočky
zeleninový vývar
1 stroužek česneku
2 lžíce nasekané petrželky

POSTUP:
1.
Rýži dáme vařit podle návodu. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a zpěníme na něm pokrájenou cibulku. Po chvilce přidáme tenké plátky česneku, přisypeme hrášek a na kostičky pokrájenou mrkev. Chviličku restujeme a poté přisypeme čočku a zalijeme vývarem. Všechny suroviny uvaříme do úplného změknutí. Okořeníme solí, pepřem, přidáme petrželku a rozmixujeme do hladka tyčovým mixerem.

2. Tofu podélně přepůlíme, pomažeme olivovým olejem a na suché pánvi orestujeme do zezlátnutí. Tofu podáváme s rýží a omáčkou.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 55 Kč

http://afashion.cz/index.php?route=common/home

Komentáře

Oblíbené příspěvky