Vegetariánské boloňské špagety
1
cibule
420
g rajčat
1
mrkev
200
g marinovaného tofu
lžíce
oleje
2
stroužky česneku
půl
hrnku zeleninového vývaru
2
lžíce protlaku
hrst
bazalky
250
g špaget
50
g eidamu
POSTUP:
Cibuli
oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a orestujeme na troše
oleje, který jsme rozehřáli v hrnci. Rajčata spaříme horkou
vodou, zbavíme slupky a nasekáme. Mrkev zbavíme slupky a
nastrouháme na hrubo. K cibulce přidáme rajčata, mrkev,
prolisovaný česnek, protlak a zalijeme vývarem. Vaříme do měkka.
Ke konci varu přisypeme nastrouhané tofu, nasekanou bazalku a ještě
prohřejeme. Omáčku okořeníme solí a pepřem. Podáváme se
špagetami a posypeme nastrouhaným eidamem.
Doba
přípravy: 1 hodina
Počet
porcí: 4
Orientační
cena: 90 Kč
Komentáře
Okomentovat