Salát s pohankou

SUROVINY:
1 hrnek pohanky
125 g polníčku
7 rajčat
3 uvařená vejce
130 g ementálu

1 tuňák ve vlastní šťávě
olivový olej
sůl a pepř
lžička gurmánského italského koření
hrst slunečnicových semínek
hrst dýňových semínek

POSTUP:
Pohanku propláchneme vlažnou vodou, dáme ji do hrnce s osolenou vodou a přivedeme k varu. Var udržujeme asi tři minuty. Pak hrnec odebereme z plotny a pohanku nechte asi 15 minut stát. Mezitím dáme polníček do velké mísy, přidáme pokrájená rajčátka a na kostičky nakrájený sýr. Salát okořeníme solí, pepřem, italským kořením a zakápneme olivovým olejem. Na závěr do salátu vmícháme propláchnutou a scezenou pohanku. Slunečnicová a dýňová semínka opražíme na suché pánvi. Salátek podáváme s tuňákem, vařeným vajíčkem a posypané semínky.

Doba přípravy:
40 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 80 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=38

Komentáře

Oblíbené příspěvky