Pečená dýně s dipem
SUROVINY:
1 máslová dýně
2 lžíce nastrouhaného parmezánu
1 lžička brynzy
1 lžíce bílého jogurtu
180 g zakysané smetany
sůl a pepř
1 stroužek česneku
POSTUP:
1. Máslovou dýni podélně přepůlíme, každou polovinu zabalíme do alobalu a dáme péct při 200°C na asi 40 minut. Poté z alobalu vybalíme a pečeme asi 30 minut. Na posledních 5 minut posypeme parmezánem.
2. Mezitím si připravíme dip. Do mísy dáme brynzu, bílý jogurt, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a dip řádně rozmixujeme tyčovým mixerem. Podle chuti okořeníme solí a pepřem. Kousky pečené dýně namáčíme do dipu.
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 2
Orientační cena: 100 Kč
Komentáře
Okomentovat