Portobello po italsku s plněným rajčetem
SUROVINY:
2 klobouky portobella
sůl a pepř
olivový olej
půl mozzarelly
1 rajče
lžíce nasekané petržele
piniové oříšky
Na plněná rajčata:
2 rajčata
půl mozzarelly
balzamiko
olivový olej
čerstvá bazalka
POSTUP:
1. Houby opláchneme vlažnou vodou, odřízneme nožky a kloboučky osušíme. Následně vnitřek kloboučků potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C na asi 10 minut.
2. Rajče a polovinu mozzarelly pokrájíme na malé kostičky a vložíme do misky. Přidáme nasekanou petrželku. Směs okořeníme solí, pepřem, promícháme a kloboučky plníme. Dáme zapéct na dalších 10 minut do trouby.
3. Obě rajčata krájíme na plátky, ale nedořezáváme do konce! Následně plníme plátkem mozzarelly, lístky bazalky a to celé zakápneme balzamikem, olivovým olejem, okořeníme solí a pepřem. Rajčata podáváme s plněným portobellem a to celé posypeme oříšky.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 85 Kč
2 klobouky portobella
sůl a pepř
olivový olej
půl mozzarelly
1 rajče
lžíce nasekané petržele
piniové oříšky
Na plněná rajčata:
2 rajčata
půl mozzarelly
balzamiko
olivový olej
čerstvá bazalka
POSTUP:
1. Houby opláchneme vlažnou vodou, odřízneme nožky a kloboučky osušíme. Následně vnitřek kloboučků potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C na asi 10 minut.
2. Rajče a polovinu mozzarelly pokrájíme na malé kostičky a vložíme do misky. Přidáme nasekanou petrželku. Směs okořeníme solí, pepřem, promícháme a kloboučky plníme. Dáme zapéct na dalších 10 minut do trouby.
3. Obě rajčata krájíme na plátky, ale nedořezáváme do konce! Následně plníme plátkem mozzarelly, lístky bazalky a to celé zakápneme balzamikem, olivovým olejem, okořeníme solí a pepřem. Rajčata podáváme s plněným portobellem a to celé posypeme oříšky.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 85 Kč
Komentáře
Okomentovat