Portobello po italsku s plněným rajčetem

SUROVINY:
2 klobouky portobella
sůl a pepř
olivový olej

půl mozzarelly
1 rajče
lžíce nasekané petržele
piniové oříšky
Na plněná rajčata:
2 rajčata
půl mozzarelly
balzamiko

olivový olej
čerstvá bazalka


POSTUP:
1.
Houby opláchneme vlažnou vodou, odřízneme nožky a kloboučky osušíme. Následně vnitřek kloboučků potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C na asi 10 minut.
2. Rajče a polovinu mozzarelly pokrájíme na malé kostičky a vložíme do misky. Přidáme nasekanou petrželku. Směs okořeníme solí, pepřem, promícháme a kloboučky plníme. Dáme zapéct na dalších 10 minut do trouby.

3. Obě rajčata krájíme na plátky, ale nedořezáváme do konce! Následně plníme plátkem mozzarelly, lístky bazalky a to celé zakápneme balzamikem, olivovým olejem, okořeníme solí a pepřem. Rajčata podáváme s plněným portobellem a to celé posypeme oříšky.


Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 85 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=38

Komentáře

Oblíbené příspěvky