Portobello s vejcem a pečeným bramborem

SUROVINY: 
2 klobouky portobella
2 nožičky z portobella
plátek šunky
olivový olej
sůl a pepř
2 vejce
Na brambory:
5 uvařených brambor ve slupce
sůl a pepř
olivový olej
nasekaná petrželka
1 cottage
sůl a pepř
lžička nastrouhaného parmezánu

POSTUP:
1.
Houby opláchneme vlažnou vodou, odřízneme nožky a kloboučky osušíme. Následně vnitřek kloboučků potřeme olivovým olejem a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C na asi 10 minut.
2. Nožky pokrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olej a nožky na něm orestujeme, asi po 6 minutách přidáme nadrobno pokrájenou šunku a ještě chvilku restujeme.
3. Kloboučky nejprve plníme směsí ze šunky a následně do kloboučku vyklepneme vajíčko, které okořeníme solí a pepřem. Dáme zpět do trouby a pečeme dokud vajíčko nebude hotové.
4. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme na vetší kousky. V pánvi rozehřejeme olej a brambory na něm restujeme do zezlátnutí. Ke konci přidáme nasekanou petrželku a brambory okořeníme solí a pepřem. Cottage smícháme s nasekanou petrželkou a parmezánem. Portobello podáváme s bramborem polité cottagem.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 85 Kč


http://myfashionworldafashionblog.blogspot.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky