Tempeh s mrkvovým pyré


SUROVINY:
6 mrkví
2 brambory
sůl a pepř
kari koření
muškátový oříšek
200 g marinovaného tempehu
Na pečené mrkve:
4 uvařené mrkve vcelku
olivový olej
sůl a pepř

POSTUP:
1. Mrkve a brambory zbavíme slupky, pokrájíme na kostičky a vaříme v zeleninovém vývaru. Hladina vývaru by měla oproti zelenině být výše tak o půl centimetru. Do vývaru přidáme špetku muškátového oříšku, kari koření, sůl, pepř a vaříme do měkka.
2. Tempeh pokrájíme na kostičky a dáme do zapékací misky. K tempehu přidáme vcelku uvařené mrkve, okořeníme je solí, pepřem a zakápneme olejem. Pečeme asi 20 minut.
3. Mrkev s bramborem rozmixujeme na hladké pyré a podáváme s tempehem a pečenou mrkví.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 55 Kč

http://myfashionworldafashionblog.blogspot.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky