Brokolicový krém s pstruhem


SUROVINY:
1 brokolice
zeleninový vývar
sůl a pepř
Na ozdobu:
50 g duhového pstruha
sůl a citronový pepř
olivový olej
2 lžičky zakysané smetany
1 lžíce slunečnicových semínek

POSTUP:
1. Brokolici opláchneme a rozdělíme na menší části. Vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Hladina vývaru by měla být stejně s brokolicí. Vaříme do úplného změknutí a podle potřeby přiléváme vývar. Dva kousky brokolice si můžeme odebrat a ponechat následně na ozdobení krému. Zbylou brokolici společně s vývarem rozmixujeme tyčovým mixerem na jemný krém.
2. Pstruha pokrájíme na plátky a okořeníme solí a citronovým pepřem. Zakápneme ho olivovým olejem a opečeme z obou stran na rozpálené pánvi do zezlátnutí. Brokolicový krém zdobíme pstruhem, zakysanou smetanou, semínky a kouskem brokolice.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 50 Kč

http://afashion.cz/index.php?route=common/home
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky