Duhový pstruh s celerovým pyré

SUROVINY:
200 g duhového pstruha
70 g sušených rajčátek
hrst čerstvé bazalky
sůl a citronový pepř
olivový olej
Na pyré:
1 bulva celeru
50 g másla
100 ml smetany
200 ml mléka
sůl a pepř

POSTUP:
1. Pstruha zbavíme šupinek, kostí a pečlivě opláchneme a následně vysušíme. Podélně ho přepůlíme, ale nedokrajujeme úplně do konce. Vytvoříme spíše takovou kapsu. Pstruha okořeníme solí a citronovým pepřem. Zakápneme olivovým olejem a pečlivě olej rozetřeme. V misce promícháme nasekaná rajčátka, bazalku, cottage, zlehka osolíme a pečlivě promícháme. Kapsu, kterou jsme si vytvořli, plníme směsí. Pstruha položíme na plech, který máme vystlaný pečícím papírem. Pečeme při 200°C asi 20 minut.
2. Celer zbavíme slupky a pokrájíme na malé kostičky. Ve Wok pánvi rozehřejeme máslo a dáme na ně restovat celer. Za občasného míchání restujeme asi 35 minut. Když je celer měkký, tak přilijeme mléko, smetanu, okořeníme solí, pepřem a ještě asi 10 minut povaříme. Poté rozšleháme na hladké pyré, které podáváme se pstruhem.

Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 2
Orientační cena: 120 Kč

http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=39

Komentáře

Oblíbené příspěvky