Losos na sedmikráskách s kořenovou zeleninou
400 g čerstvého lososa
sůl a citronový pepř
lžíce másla
lžíce olivového oleje
hrst čerstvých sedmikrásek
Na zeleninovou přílohu:
3 středně velké brambory
350 g mražené směsi pod svíčkovou
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
sůl a pepř
POSTUP:
1. Lososa naporcujeme, zbavíme šupin a pečlivě opláchneme a osušíme. Okořeníme ho solí a citronovým pepřem. V pánvi rozpustíme máslo společně s olivovým olejem a přihodíme květy sedmikrásek. Lososa pozvolna restujeme z obou stran. Sedmikrásky nám lososa krásně provoní.
2. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme je na tenoučké nudličky. V pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej a restujeme nudličky zeleniny. Restujeme asi 15 minut do zezlátnutí. Ke konci okořeníme solí a pepřem. Zeleninu podáváme s lososem.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 3
Orientační cena: 160 Kč
Komentáře
Okomentovat