Pirohy s pestem a salátem

SUROVINY:
400 g listového těsta
450 g rajčat
3 mozzarelly
35 g sýru gran moravia
lžíce nasekané petržele
lžíce nasekané bazalky
sůl a pepř
1 rozšlehané vejce
Na pesto:
2 hrsti čerstvých bazalkových listů
1 stroužek česneku
4 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce piniových oříšků
1 lžíce strouhaného gran moravia
sůl a pepř
Na salát:
120 g rukoly
svazek ředkviček
olivový olej
lžička hrubozrnné hořčice
sůl a pepř

POSTUP:
1. Rajčata pokrájíme na malé kostičky a vložíme do misky. Přidáme nastrouhané mozzarely, sýr gran moravia, petrželku a bazalku. Podle chuti okořeníme solí a pepřem.
2. Listové těsto rozválíme na tenký plát. Je důležité poprášit moukou, aby se nám těsto nepřichytilo. Vykrojíme pomocí např. malého talířku, asi 20 cm široká kola. Do středu vkládáme směs. Okraje pomažeme vajíčkem a následně v půlce přehneme a okraje k sobě slepíme. Pirohy pomažeme vajíčkem a dáme péct při 180°C na asi 35 minut.
3. Pesto je nejlepší připravovat v menší keramické misce pomocí keramické paličky. Použít ale můžete i mixér, i když pak pesto nebude tak aromatické. Bazalkové listy rozmačkejte paličkou nebo rozmixujte. Pak přidejte piniové oříšky, sýr a olivový olej – paličkou nebo mixérem je spojte v jednolitou hmotu. Přidejte prolisovaný česneku, sůl a pepř, vše ještě promíchejte a rozdrťte.
4. Opláchnutou rukolu vložíme do velké misky. Přidáme na čtvrtky rozkrájené ředkvičky. V hrnečku smícháme olivový olej, hrubozrnnou hořčici, sůl, pepř a řádně promícháme. Směsí přelijeme salát a opatrně promícháme.

Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 180 Kč


https://www.facebook.com/afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky