Pstruh s pohankou

SUROVINY:
2 vykuchané pstruhy
sůl
citronový pepř
kmín
lžíce másla
lžíce olivového oleje
Na pohanku:
200 g krup pohanky
300 g osolené vody
lžička másla
1 cibule
2 stroužky česneku
hrst petrželky

POSTUP:
1. Ze pstruhů odstraníme šupiny, hlavu a ploutve. Pečlivě opláchneme a vysušíme. Okořeníme je solí, citronovým pepřem a kmínem. V pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a pstruha na něm pozvolna opékáme z obou stran.
2. Pohanku opláchneme a dáme ji vařit do vroucí osolené vody na 2 minuty. Poté stáhneme z plotny a necháme pod pokličkou 30 minut dojít. Mezitím v pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pokrájenou cibulku. Když nám cibulka zesklovatí tak na poslední minutku přidáme prolisovaný česnek a hrst nasekané petrželky. Do pánve přisypeme pohanku a ještě asi 3 minuty společně opékáme.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 130 Kč

http://afashion.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky