Pstruh s pestem a pečenou zeleninou

SUROVINY:
7 malých předvařených brambor ve slupce
150 g cherry rajčat
7 malých mrkví
1 pstruh
citronový pepř
sůl
Na pesto:

2 hrsti čerstvých bazalkových listů
hrst petržele
1 stroužek česneku
4 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce piniových oříšků
2 lžíce grana padana
sůl a pepř

POSTUP:
1.
Bramory podélně rozkrojíme a mrkev pokrájíme na dlouhé nudličky. Zeleninu společně s rajčátky dáme na plech vystlaný pečícím papírem. Zakápneme olivovým olejem a zeleninu zlehka osolíme. Dáme péct při 200°C na 20 minut.
2. Pesto je nejlepší připravovat v menší keramické misce pomocí keramické paličky. Použít ale můžete i mixér, i když pak pesto nebude tak aromatické. Bazalkové listy a petržel rozmačkejte paličkou nebo rozmixujte. Pak přidejte piniové oříšky, nastrouhaný sýr a olivový olej – paličkou nebo mixérem je spojte v jednolitou hmotu. Přidejte prolisovaný česneku, mořskou sůl, pepř a vše ještě promíchejte a rozdrťte.
3. Pstruha naporcujeme na  filety. Pomocí pinzety zbavíme malých kůstek a řádně opláchneme a následně osušíme. Pstruha okořeníme solí, citronovým pepřem a naneseme na něj poctivou vrstvu pesta. Pstruha dáme k zelenině a pečeme společně ještě 15 minut.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 110 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=32

Komentáře

Oblíbené příspěvky