Salát s houbami a sýrovými špalíčky

SUROVINY:
140 g hlívy ústřičné
250 g žampionů
3 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
lžička kari
Na špalíčky:
2 toastové chleby
15 g parmezánu
30 g čedaru
1 vejce
Na salát:
půl ledového salátu
2 malé červené cibule
půl okurky
250 g cherry rajčátek
olivový olej
lžička limetkové šťávy
sůl a pepř

POSTUP:
1. Očištěnou hlívu a žampiony pokrájíme na nudličky, zakápneme olejem a okořeníme kari kořením, solí, pepřem a restujeme na suché pánvi do zezlátnutí.
2. Chleby pokrájíme na špalíčky. Vajíčko rozšleháme v hlubokém talíři. Čedar i parmezán najemno nastrouháme a v talíři promícháme. Špalíčky z toastového chlebu namáčíme ve vajíčku a následně obalujeme v sýru. Plech vysteleme pečícím papírem a špalíčky pečeme při 200°C do zezlátnutí.
3. Salát natrháme na malé kousky a dáme do velké mísy. Cibulku zbavíme slupky a pokrájíme na tenoučké plátky. Rajčátka přepůlíme, okurku pokrájíme na tenké plátky a přidáme do salátu. V hrnku smícháme olivový olej, limetkovou šťávu, sůl, pepř a vmícháme do salátu. Přidáme i kari houby a zdobíme sýrovými špalíčky.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 3
Orientační cena: 120 Kč


http://afashion.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky