Bílý chřest se salátem


SUROVINY:
svazek bílého chřestu
2 mozzarelly
150 g kvalitní anglické slaniny
lžička másla
hlávka salátu
2 hrnky kefíru
sůl a pepř
ocet

POSTUP:
1. Chřest oloupeme po celém povrchu a odřízneme zhruba 1/3 jeho délky - spodní zdřevnatělou část. Očištěné stonky chřestu dáme do vroucí vody, kterou jsme ochutili solí. Za mírného probublávání vaříme přibližně 10 minut. Po vyjmutí z vody necháme chřest okapat.
2. Zapékací mističku vymažeme máslem, přidáme chřest, následují plátky slaniny, plátky mozzarelly a takto připravené dáme zapéct na 30 minut při 180°C.
3. Jako přílohu jsem zvolila salát s kefírem. Salát jsem opláchla a nechala okapat. Natrhala ho do velké mísy, přilila kefír a podle chuti přidala ocet, sůl a pepř.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 140 Kč

http://www.afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=38

Komentáře

Oblíbené příspěvky