Chléb mnoha chutí

SUROVINY:
4 krajíce chleba
250 g cherry rajčátek
olivový olej
sůl a pepř
tymián
přírodní lučina
5 plátků parmské šunky
parmezán
5 sušených rajčátek
čerstvá bazalka
Avokádová pomazánka:
1 avokádo
lžička limetkové šťávy
malý stroužek česneku sůl a pepř

SUROVINY:
1.
V hrnečku smícháme olivový olej se solí, pepřem a tymiánem. Cherry rajčátka napíchneme na špejli a směsí z oleje rajčátka potíráme. Dáme do trouby pod program gril při 200°C na 8 minut.
2. Zralé avokádo zbavíme pecky a slupky. Nakrájíme ho na drobné kousky a dáme do misky. K avokádu přidáme šťávu z limetky a prolisovaný česnek. Řádně promícháme a podle chuti okořeníme solí a pepřem.
3. Krajíce chleba přepůlíme a na suché pánvi zlehka opečeme, abychom docílili křupavosti. Chléb následně potíráme avokádovou pomazánkou, jiné zase lučinou. Podle vlastní fantazie chleby zdobíme pečenými a sušenými rajčátky, šunkou, bazalkou a parmezánem.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 100 Kč


http://www.afashion.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky